Testa att producera detta superbilliga vin
Inte alla av oss har råd att ha ett glas utsökt vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att äta till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar ifall de tas regelbundet eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan handla vin, är alltsammans inte förlorat.
Vem som helst kan åstadkomma ett rätt så bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Innan vi börjar skall jag berätta att det förekommer ett enklare sätt som också framställer ett smakrikare vin. Inhandla en vinsats från www.hembryggning.se vinsatser från hembryggning.se, prisad.se eller liknande webbutik.
Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några andra tillsatser
En flaska där du kan mäta 4 liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera också fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att göra vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har 3 burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir absolut homogen.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret ska helst vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för tillämpning.
När jästen är färdig, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt vis att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör vara bra gjort och tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen funkar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu måste du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade närapå ingenting – men det är smaskigt!