Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett mycket bra val för den som inte vill kapitulera sötsaker men beredvilligt slipper samtliga de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att ämna hålla sej ifrån socker är standard och anländer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket består av flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter typ 1 samt typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med god fördelning och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller oxå snabbt dra ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott jätte lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett läge som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå ner i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel äta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå dra ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.