Natriumbensoat – fungerar som konserveringsmedel I mat
Då man lagar sylt hemma så kan det vara klokt att nyttja sig av någon form av konserveringsmedel. I varje fall om man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat införskaffa i vanliga butiker och online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.
Natriumbensoatet är i praktiken det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om exakt samma ämne som det som finns i det gröna.
Anledningen till att man kom fram till hur gott det här ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det bara naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver klara sig en aning längre.
Är natriumbensoat en säker produkt för matlagning?
Det är angeläget att införskaffa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.
För att natriumbensoat ska funka tvingas produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de består av naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.
Viktigt med god hygien samt bra produkter i köket
Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa och skärbräda ska veta att detta är produkter som kan ha mer bakterier samt hälsovådliga ämnen än en generell toalett har.
När du vill nyttja dig av natriumbensoat för att bevara sylt så är det också angeläget att du använder dig av en bra produkt som ej har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa inte på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.
Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat och hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt samt saft. Klicka På denna länk
Natriumbensoat är säkert att som konserveringsmedel men tänk på att köket bör vara fräscht .