I köket klarar vi oss icke utan gräddvispen
Vissa hjälpmedel I köket är verkligen svåra att klara sig utan. Ett av dessa är gräddvispen, även kallad elvisp, och detta är en fiffig liten teknisk anordning som liksom namnet antyder kan användas för att vispa grädde. Men en gräddvisp kan man faktiskt använda till mycket mer än vispad grädde och det är just för den skull som den är så omtyckt.
Gräddvispen behövs då man lagar kakor, bakar och steker pannkakor
Om man inte har en elvisp så inser man rätt så snart att man behöver en. Även om man aldrig vispar vispgrädde så är det rätt så troligt att man då och då vill baka en sockerkaka eller möjligtvis steka pannkakor. Med gräddvispen så får man en jämn smet och det på kort tid.
Det finns en annan typ av gräddvisp som kallas gräddsifon. Man häller i vispgrädde och tillsätter drivgas (lustgas faktiskt, 8 grams sifonpatroner). Sedan spritsas grädden ut automatiskt. Den intrersserade kan betrakta http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html. Denna artikel är om den vanliga gräddvispen.
Det kan vara bra att veta att vispad grädde varaktighet är lång. Man behöver ej använda allting som finns i paketet. I kylen så håller grädden några dagar och i frysen flera månader. Man kan ta ut den och lukta för att kolla att den fortfarande är bra för att därefter använda i en sås.
Den vispade grädden får en så förnäm konsistens som gör att man kan bruka den för dekoration och då speciellt på kakor. Dessutom så kan man ju mixa i smakessenser för vispgrädde därför att göra den en aning spännande och för att matcha med andra ingredienser som finns i kakan.
Ifall man vill dekorera på ett fat med frukt eller göra krusiduller på kakan så kan det vara förståndigt att investera i en gräddsifon som skänker bättre precision än då man klickar ut med en sked. Den som bakar mycket behöver både elvisp samt gräddsifon därför att klara av spännande recept. gräddsifon.
Med degkrokar så kan man också bruka elvispen till brödbaket
När man handlar en gräddvisp så kommer den för det mesta med degkrokar och det är icke så dumt. Man kan nämligen använda dessa krokar till förberedelse av deg till matbröd. En del väljer hellre att ha en större brödmaskin alternativt blandare för detta men då man möjligtvis icke gör så stora degar så är degkroken lagom.
För bak av lussebullar och kanelbullar så räcker det fint med en visp som har degkrokar och då får man ytterligare nytta av denna smarta apparat som kommer med flertal olika hastigheter samt en funktion som gör det enkelt att bygga ihop samt lossa vispar och krokar.
Det är alltid en fördel att välja kvalitet för längre hållbarhet
I och med att elvispen är ett verktyg som man använder mycket så är det förstås angeläget att den kommer att hålla länge. Man måste icke köpa kända märken, men det är viktigt att man väljer gräddvispen som har de funktioner som man behöver och som också är formad på ett sätt som gör den enkelt att hantera och att förvara. Numera så kan man beställa elvispar online till riktigt bra priser som gör att man gott kan unna sig en i hemmet samt en på landstället.