Blivältränad med GI mat recept
Letar du ett sätt att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den rätta vägen för dig.
GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan fort kroppen bryter ned kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man innehar, desto fortare bryts maten ned. GI föda är ett fason att gå dra ned vikt samt äta hälsosammare.
Det är flera recept man kan följa genom online för annorlunda GI maträtter, beroende på det man diggar. Det är bara att besöka de sajter som offererar olika recept samt starta välja.
Flertal av de recept som finns tillgängliga numera genom online nyttjar även grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flera använder i sina rätter eller bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den inte ska skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.
Det är flera annorlunda sätt att fixa vispad grädde. Bland annat finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning utav GI föda:
Vanlig handvisp
Att begagna sig av en vanlig handvisp när man vill få vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, kulörer och stoff som plast eller metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.
El visp
Efter är det också valet utav en elvisp som de större hem i Sverige allaredan innehar. Man kan lätt inhandla denna alster via en vanlig elektronik affär.
Men den produkt som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt praktisk och verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna innehåller lustgas som tillverkar grädden luftig. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, absolut som man alltid önskar att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI födoämnen eller bakelse.
En gräddsifon kan man skaffa genom diverse hemsidor på webben och dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten är även flertal positiva egenskaper inkluderat, som att den är liten och tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till degenerering av fetter.
Bereda din GI mat hemma och begagnad en gräddsifon vid behov av flink, mjuk grädde.