Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel
Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det bidrar till en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad sömnighet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.
Viktigt att skilja kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika sorter att botanisera bland så en kvick redovisning skadar inte:
• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.
• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Detta är kaneltypen vi vanligtvis hittar i handeln.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt sortiment.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gagna ett ketogent tillstånd i kroppen.
Folk som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. En del har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge fenomenal verkan efter endast någon dag. Det hänger förmodligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt läge av ketos. cashewnötter bantning
.
Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!